top of page
folderimage.jpg

Kabondoresan - En vanlig dag i Kodada

14-10-25

En vanlig dag i Kodada.
Se rapport längst ner.

Rapport

I dag vaknade vi till en strålande vacker dag. Efter frukost tog vi alla tre matatun mot Othoro -Kodada-Kisumu. Ingrid och Bo steg av i Kodada och Sven fortsatte till Kisumu, där han kommer att stanna till i morgon kväll.


Paul mötte Bo och Ingrid och vi vandrade tillsammans hem till Pauls hem. Där träffade vi mamma Anna, Pauls syster Renice med flera. Bo tog bilder och filmade sekvenser ur familjens dagliga liv. Så småningom, kanske redan till vår träff på Rigagatan 22 november, kommer detta att ha sammanställts till en film.


Besöket hos Anna och Paul avslutades med att vi bjöds på lunch, ugali med sukumawiki.


På väg upp mot skolan hördes underbar musik, Paul och Bo beslutade sig för att besöka den kyrka varifrån musiken kom. Ingrid fortsatte mot skolan där hon stämt träff med en stipendiat, Sharon. Efter besöket i kyrkan gick Bo hem till James för att invänta Ingrid för hemfärd till Oriang.


Ingrid och Sharon samtalade i skolans utomhusklassrum. När Sharon gått började det regna och åska häftigt, alltså inte läge att gå upp till vägen. Några grabbar i 8:an pluggade i rummet intill och förbarmade sig över den något åskrädda Ingrid. Tillsammans med grabbarna fick Ingrid ett mycket intressant samtal om Kenyas historia medan åskvädret drog bort.


Bo och Ingrid sammanstrålade sen vid vägkanten och tog en matatu hem till Oriang. Konduktören missade hållplatsen med några hundra meter och erbjöd oss som ersättning reducerat pris för färden.


Vi har fått mail från Sven, som berättar att han lyckats få tag på prov på bindor, som tillverkas i Kisumu.
Toppen!


En utsökt fiskmiddag avslutar vår dag.
Bo och Ingrid

bottom of page