top of page
folderimage.jpg

Kabondoresan - Ekonomisnack, nya toan

14-10-30

Ekonomisnack, nya toan
Se rapport längst ner.

Rapport

Även idag har vi gjort lite olika saker. Bo satt med James och pratade bokföring mm. Sven ägnade sig åt sitt kommande sponsringsprojekt och Ingrid jobbade med FS-ansökan och åkte motorcykel.

Jag (Bo) träffade James på kontoret kl 09:00 och efter att han stökat undan några nödvändigheter pratade vi bokföring. Det visade sig att James hade fått ordning på sitt nya sk Mango-program för bokföring med betryggande backup. Alla de frågor jag hade hade han också fixat till. Dock med mycket nedlagd tid. Så allt känns betryggande. Vi pratade om revision och om en eventuell assisten till honom. Detta hade de redan pratat om och skulle diskutera vidare i styrelsen inför kommande budget.

Hur ser Karopas organisation ut och vilka mål har de? Vi kom fram till att detta är en bra uppgift att lägga ut på den nyskapade hemsidan. Likaså kommunens organisation. James tyckte det var en bra idé.

Karopas nya hemsida, som ännu är i sin linda, innehåller redan flera artiklar. Du kan se den här >>.

Bo

Svens rapport:
Sven hade lovat att skänka en toalett till marknadsplatsen och idag vidtog sammanträden med makthavarna för att reda ut detaljerna. Martin representerade Karopa som skall ansvara för byggandet och ta emot urinen och komposten till sina fält.

Gideon representerade marknaden. Gideon skall utse ett team som svarar för utbildning i användandet och svarar för städningen.

Kommunen representerades av Gerred Jayiro som gav sitt tillstånd.

Slutligen representerades countyt av en Kenyatta som var deputy hos chiefen. Som alltså motsvarar en svensk landshövding. Den hälsovårdande myndigheten hade blivit informerad och applåderade kraftigt att marknaden skulle få en bättre toalett.

Någon representant för presidenten infann sig märkligt nog inte. Nåväl, vi kom snart överens, herrarna gav sitt tillstånd, beskådade bygget av Karopas toalett och var faktiskt oerhört intresserade.

Man brukar säga att vad stort sker, sker tyst. Här kan man tycka att något mycket litet som sker under stort buller och bång. Men det är kanske inte en så liten sak att folket på marknaden skall få bättre sanitet.


Jag, Ingrid, fick som ni ser skjuts av Martin till kontoret, där jag förutom att beundra toabygget pratade med Beryl, som nu har ersatt Susanne som sekreterare på kontoret. Beryl visade flera dokument och hade god ordning på dokumenten. Hon visade bl.a att de fått några små inkomster under dagen genom att människor kommit och fått hjälp med scanning och e-mail. Toppen! Jag tog matatu tillbaka till Diakonia och på em jobbade James och jag åter hårt med FS-ansökan, i dag med Goal and risk matrix. Även denna kväll blev strömlös.

Ingrid

bottom of page