top of page
folderimage.jpg

Kabondoresan - Toabygget, Martins hem

14-10-28

Toan andra dagen. Besök hos Martin och bönorna. Moses guidar.
Se rapport längst ner.

Rapport

På morgonen åkte Bo och Sven in för att följa toabygget. Först hade man grävt ut cirka en fot, fyllt med ballast och över det ett jordlager som stampades. Sven var orolig att det skulle bli för trångt inne i toaletterna, så vi markerade hålen och provhukade för att övertyga oss om att utrymmet var tillräckligt. Så skulle bottenplattan gjutas. Materialet hade lagts upp framför kontoret.


Sandhögen, cementen och stenarna blandades till betong. Med två skottkärror fraktades betongen över på vingliga spänger och lades ut till en bottenplatta. Nu får vi vänta några dagar på att betongen skall stelna innan fortsättning följer.


Under tiden hade bönorna skördats på fälten som Karopa hyr. Vi gick dit och beskådade de nyskördade bönorna, besökte Martin och hans mammas hus.


Vid det laget var vi rejält svettiga och törstiga. Det kan vara varmt i tropikerna! Det var underbart och komma tillbaks till hotellet, duscha, ta en öl och sitta ute en stund innan eftermiddagens tropiska skyfall tog vid.


Ingrid började dagen med att besöka en stipendiat, Eunice, i den närbelägna gymnasieskolan. Silvia, vår härliga värdinna på hotellet följde med och visade vägen. Eunice blev glad över besöket och tacksam över gåvorna från de svenska sponsorerna.


På eftermiddagen kom James och tillsammans med Ingrid fortsatte de genomgången av Forum Syd-ansökan. Även i dag var Margareta hemma i Sverige med i vårt arbete. På torsdag em hoppas vi få tid att avsluta vår genomgång.


James delade vår middag innan han åkte hem i mörkret.


BIS

bottom of page