2014-11-01 - Kabondoresan

Fotbollsmatch, bindor och vedsnål spis i Nyamwaga.
Se Rapport
Elijah, en av arrangörerna inleder dagens tillställning. Landskapet runt fotbollsplanen - Komala  Hill i bakgrunden, där Martin och Elijah bor. En källa i närheten där tvätt pågår. James ska skaffa erfarenheter från den inför Iordningställandet av Ologi Spring. Tjejerna förbereder sig. Första matchen med tröjorna från Sverige.
Ingrid i samspråk med Wendy Mercy med sina två barn. Före matchen fick vi sång- och dansunderhållning, mycket duktigt av både stora och små. Underhållningen pågick ca 20 minuter. Före matchen skulle vi FoK-are ta alla spelarna i hand.
Även Bo som här skakar hand med domaren. Matchen mellan Karopa och Nyamwaga tjejlag är igång. Karopas målvakt. Matchbild
Samling efter matchen som slutade 0-0. Wendy informerar tjejerna om tvättbara bindor för återbruk. Sedan en demonstration om hur man bygger en vedsnål spis. Vedsnål spis sedd ovanifrån. Pris ca 3000 ksh inkl arbetskraft.
Ingrid, Bo och Sven var tvungna att avvika tidigt pga att chauffören misstänkte att det kommande regnet skulle göra vägen för moddig för att vi skulle komma därifrån. På vägen fångade vi upp Wendy och hennes barn, som om hon inte fått lift skulle ha hamnat i det väldigt häftiga regn, som utbröt.