2014-10-31 - Kabondoresan

Tree nursery och Skolan.
Se Rapport
Barnen alltid lika glada när vi kommer för att se toabygget Utanför kontoret träffade vi mama Elsa i St Christine Widow Group. Den här åsnekärran stötte vi på då och då. Toan fredagen den 31 oktober 2014.
Sven testar utrymmet. James och Sven på väg till tree nursery. Det är gott om termitstackar och James påstår att det går att äta termiter och att de smakar gott. Barn vi mötte på vägen till tree nursery.
James förklarar för Bo hur majs pollinerar sig självt. Skolskjuts? Arbetet var i full gång när vi kom fram. Det nyådda täcks
Bo hjälper till. Nysådd som sedan täcks med bananblad. James förklarar förloppet från frö till planta osv. På området hade Karopa startat en kolmila,
Stubben efter trädet som gett upphov till mila. Bredvid tree nursery växte bananer. Vendy Mercy - en av flickorna i Karopa. Uppställning efter dagens jobb.
På väg hem träffade vi denna dam som sorterade bönor... ...och hennes dotter. Därefter stannade vi till hos Elijah... ...som tagit hand om de skänkta fotbollströjorna, vilka nu vaktas av gårdens tjur.
Elijah böd på honung vilken hälls i Bosses mun av Johnstone för att slippa ätas med händerna. James fick en hund av Elijah att ha som vakt på sin gård. På eftermiddagen besökte vi skolan där det var avslutnng. Ingrid önskade avgångsklassen lycka till och gav varje elev en penna i avskedsgåva.
Rektor David hade avslutning och flaggan halades. På hemväg var det trångt, som vanligt, i matatun. Till höger hade jag (Bo) två damer med varsina två säckar... ...och i knäet konduktören.